Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Репарації Україні повинна виплачувати не Росія, а США

Пропагандисти в російських медіа стверджують, що винною в «затягуванні конфлікту» є не Росія, а США. Мовляв, саме тому Сполучені Штати повинні у майбутньому виплатити Україні репарації та відшкодувати відновлення руйнувань, «завданих американською зброєю». 

На цей меседж звернули увагу фахівці проєкту StopFake. Вони наголошують, він є продовженням більш масштабного наративу про «агресивний колективний Захід» та «війну Росії з НАТО». Оскільки саме Росія напала на Україну, то вона й повинна відповісти за збитки українській економіці та інфраструктурі. Більше заяв на цю тему почало зʼявлятись після проведення Лондонської Конференції з відновлення України 21-22 червня. 

На думку StopFake, реакція пропагандистів зумовлена злістю на союзників України, які не лише не відійшли від планів з надання військової допомоги Україні, але й одноголосно підтримують економічну стабільність держави. Низка західних лідерів, а саме: держсекретар США Ентоні Блінкен, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, британський премʼєр Ріші Сунак, — і навіть Генасамблея ООН не лише визнали рішення про виплату репарацій Україні правомірним, а й усіляко підтримали пошук практичних механізмів для його реалізації. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join