Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Представники ХАМАСу записали відео, в якому подякували Зеленському за надану зброю

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що представники угруповання ХАМАС нібито записали відео з подякою Володимиру Зеленському за передану зброю, яка допомагає протистояти Ізраїлю. Це — фейк.

Фактчекери Центру протидії дезінформації проаналізували відео та встановили, що воно неправдиве. Саме цей ролик поширюють російські пропагандистські ресурси та фейкові іноземні акаунти. Невідомі час і місце його зйомки. Ба більше, відео неможливо верифікувати, адже у представників ХАМАСу закриті обличчя.

У такий спосіб агітпроп намагається дискредитувати президента України Володимира Зеленського та зменшити допомогу західних партнерів. Це — продовження дезінформаційної кампанії про українську зброю в руках ХАМАСу. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що Україна продає зброю ХАМАСу, та розвінчував фейк про те, що бойовики ХАМАСу використовують зброю з Мукачева.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join