Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Посол США в Грузії сказала, що Тбілісі має відкрити «другий фронт» проти Росії

У соцмережах почали поширювати відео посла США в Грузії Келлі Дегнан, озвучене грузинською мовою, на якому вона нібито прямо говорить, що Грузії треба відкрити так званий другий фронт проти Росії. У цьому відео наведена цитата Дегнан: «… щоб переконатися, що збройні сили в максимальній можливій готовності, а Сполучені Штати підтримують Грузію в роботі над кроками до членства в НАТО. Це неймовірна можливість для Грузії, і не можна гаяти час». Після цих слів на відео йдуть кадри вибуху, що створює враження, що Дегнан говорила про військові дії.

Фактчекери з Mythdetector зазначили, що насправді слова Келлі Дегнан поширюється в неправильному контексті. У повному інтерв'ю, замість «відкриття другого фронту проти Росії», вона розповідає про перспективи членства Грузії в НАТО, про впровадження реформ тощо. Вона не згадує про відкриття «другого фронту» і не закликає Грузію приєднатися до війни з Росією. Кадрів вибуху також немає в оригінальному інтерв’ю — їх додали, щоб створити відчуття загрози війни. Окрім цього, раніше прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі вже заявляв, що Грузія не має наміру воювати з Росією та відкривати «другий фронт».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join