Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Під час візиту до Болгарії Володимиру Зеленському відмовили у постачанні зброї

Анонімні телеграм-канали та болгарське медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширили інформацію про те, що під час візиту до Софії Володимир Зеленський «наїхав» на Президента Болгарії Румена Радева. У результаті цього Радев нібито відмовився постачати Україні зброю. Це — фейк.

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту StopFake. Зустріч президентів України та Болгарії відбулася 6 липня. Під час зустрічі Радев висловив свою думку про те, що «цей конфлікт не має військового вирішення», і Володимир Зеленський йому відповів, що Україна себе захищає.

Згідно з Конституцією Болгарії, болгарський президент не визначає зовнішню політику — цим займається уряд. Болгарія пообіцяла додаткові військові поставки, допомогу в зміцненні енергосистеми України, підтримку вступу до НАТО.

Раніше, у грудні 2022 року, Народні збори (болгарський парламент) проголосували за надання військової та військово-технічної підтримки Україні.

У такий спосіб російські пропагандисти просувають наратив про те, що Захід втомився від війни та не вірить у перемогу України, а також дискредитують владу в Болгарії. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що у Фінляндії українських біженців хочуть позбавити соціальної допомоги.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join