Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Окупаційна влада роздає питну воду та відновлює водопостачання в Маріуполі

Така новина шириться соціальними мережами, зокрема в телеграм-каналі так званої аварійної служби підприємства «Вода Донбасу». Насправді ж окупаційна адміністрація приховує, що вода не відповідає санітарним нормам та непридатна для вживання.

Як стверджують фактчекери Voxcheck, водопостачання залишається однією з найбільших проблем у тимчасово окупованому Маріуполі. Раніше Маріупольська міська рада опублікувала дослідження Запорізького центру контролю та профілактики хвороб. Волонтерам вдалося отримати зразок води на пробу, який згодом й передали до центру.

У пробі виявили ознаки змішування води з фекальними речовинами, а це означає, що таку воду пити не можна: є ризик підчепити діарейні інфекції. Маріупольцям рекомендують кип’ятити воду, аби не отруїтися. 

Окупанти намагалися спростувати факт щодо недостатньо очищеної води. Окупаційна влада заявляла, що здійснювала епідеміологічний нагляд за водою, проте не публікувала жодних документів, які б це засвідчили.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join