Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ОБСЄ надавала «Азову» розвіддані та забезпечувала зв’язком у Маріуполі

У соціальних мережах та медіа поширюють інформацію, що ОБСЄ нібито забезпечувала полк «Азов» зв’язком та розвідданими у Маріуполі. Як пише StopFake, у цих повідомленнях посилаються на проросійських бойовиків з окупованих частин Донецької області, які поширюють фото та кажуть, що на «Азовсталі» нібито знайшли супутниковий телефон із наклейкою організації.

В ОБСЄ спростували заяви про надання зв’язку та розвідданих українським військовим на «Азовсталі» та наголосили, що ніколи не надавали жодної додаткової інформації, крім відкритих офіційних звітів. В організації заявляють, що від початку військових дій 24 лютого 2022 року Місія фіксує все більш ворожу публічну риторику щодо СММ ОБСЄ, особливо в районах, які не контролюються урядом України. «Щодо СММ поширюються хибні, необґрунтовані і дедалі більш обурливі твердження, спростовані ОБСЄ. Що стосується Маріуполя, то СММ не контролює свій офіс у Маріуполі з 15 березня через невпинні бойові дії», — повідомив StopFake представник організації. Фактчекери зазначили, що відсутні будь-які докази того, телефон з наліпкою ОБСЄ знайшли саме на «Азовсталі» та, що ним користувалися українські військові. Вони зазначили, що телефон «з високою ймовірністю могли знайти в будівлі колишнього офісу ОБСЄ в Маріуполі».

Детальніше

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join