Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ОБСЄ безпосередньо бере участь у війні

Ця заява прозвучала з вуст російського пропагандиста Сергія Лаврова. У його зверненні йдеться, що ОБСЄ займається коректуванням вогню на території Луганської та Донецької областей. Мовляв, це ще одна організація Заходу, проти якої Росія веде війну. Проте це — неправда. 

Як повідомляють фахівці Центру протидії дезінформації, жодних фактів та доказів у заяві не наведено. 

ОБСЄ — організація, яка спрямована на розвиток політичного діалогу та співробітництва у сфері безпеки. Ще з 2014 року, після військового вторгнення Росії до України, ОБСЄ відрядило до України Спеціальну моніторингову місію. Відповідно до звітів Місії, її роботі на тимчасово окупованих територіях, зокрема в Донецькій та Луганській областях, незаконно перешкоджала Росія. 

 Тож організація, яка займається моніторингом безпекової ситуації та сприяє врегулюванню конфлікту, не може брати участі у війні. 

Пропагандисти поширюють цей фейк, щоб підживлювати наратив, що насправді Росія воює не з Україною, а проти колективного Заходу. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join