Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Обстріли енергосистеми України припиняться, якщо Київ виконає умови Росії

Такий меседж сьогодні, 24 листопада, коли значна частина України залишилася без електро та водопостачання через російські ракетні обстріли, поширюють прокремлівські пропагандистські медіа та анонімні телеграм-канали.

У повідомленнях вони посилаються на прессекретаря російського президента Дмітрія Пєскова, який відкрито заявив, що керівництво України має всі можливості, щоб вивести ситуацію у нормальне русло, має всі можливості врегулювати ситуацію, виконати вимоги Росії та зупинити в такий спосіб усі можливі страждання мирних людей.

За допомогою таких меседжів Росія шантажує Україну та український народ, схиляє до перемовин та згоди на всі умови агресора. Також у такий спосіб Росія намагається перекласти відповідальність за свої дії та злочини на українську владу. Зокрема, у Кремлі заявляють, що відсутність світла і тепла в багатьох районах України — це наслідки дій київської влади, яка відмовляється від перемовин.

Однак відсутність енергопостачання — це наслідок систематичних ворожих ракетних обстрілів. Й те, що Україна погодиться на перемовини, може не означати того, що Росія припинить обстрілювати українські енергооб'єкти. Адже саме Росія розпочала війну в Україні й саме Росія неодноразово порушувала домовленості й так звані мирні угоди. Меседжами про енергосистему Росія чинить спроби відбілити свою репутацію й дискредитувати українську владу, якій нібито начхати на мирних громадян своєї країни.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join