Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Німецький ресторан запустив рекламну кампанію за участі Зеленського в образі «свинки-скарбнички»

Таку інформацію поширили у соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що у німецькому ресторані запустили рекламну кампанію, у якій Володимир Зеленський зображений в образі «свинки-скарбнички». Як доказ пропагандисти додають відео нібито реклами на відеохостингу YouTube. На відео можна побачити також напис: «Ми втомилися годувати цю свиню — настав час готувати айсбан! [ред. м’ясна страва німецької кухні]». Це — неправда. 

За кейс взялися фактчекери проєкту StopFake, які звернулися по коментар до власника ресторану. Представник ресторану запевнив, що вони не запускали подібних рекламних кампаній у YouTube. Аналітики пояснюють, що відеоролик публікували в телеграм-каналах російського сегмента й немає жодних доказів, що «рекламу» тиражували на відеохостингу. Вони переконані, що відео змонтоване за допомогою спеціальної програми.

  Крім того, фактчекери додають, така «реклама», найімовірніше, не могла пройти модерацію в Google Ads, оскільки вона суперечить рекламній політиці компанії. На сайті Google Ads зазначено, що вони перевіряють всі елементи оголошення на предмет виявлення порушень. Якщо таки знайдуть, то статус оголошення зміниться на «Відхилено», і воно не відображатиметься. Наприклад, вони не дозволяють рекламувати контент, який розпалює ненависть, пропагує дискримінацію або принижує, містить образи, цькування чи утиски осіб або групи осіб. Як у разі з «рекламою» за участі Зеленського.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join