Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Вінниччині проводять часткову мобілізацію студентів

Таку заяву поширюють пропагандисти спільно зі сфабрикованим документом. У ньому йдеться, що очільник ОВА Вінницької області нібито оголошує проведення так званої часткової мобілізації для студентів. Мовляв, під мобілізацію підпадають студенти середніх та вищих професійних навчальних закладів. Проте це — неправда.

Як повідомляє видання “Букви”, їм надійшло повідомлення від росіянина, який і поширив так званий документ. Однак такого документа насправді не існує. 

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк раніше заявив, що Україна не планує оголошувати додаткову мобілізацію на тлі російських фейкових «референдумів» та так званої часткової мобілізації у Росії. «Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони та будемо активно використовувати ці резерви. Ми не плануємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все, і ми готові до більшої кількості російських військових», — уточнив Подоляк.

Інформація про те, що в Україні мобілізовують студентів, поширюється натяками в пропагандистських та анонімних телеграм-каналах понад тиждень. Буцімто на тлі мобілізації в Росії в Україні також доведеться мобілізовувати ресурси, а зокрема й студентів. У такий спосіб пропагандисти просувають наратив про те, що українська армія слабка й небоєздатна, й відповідно — програє російській за кількістю військових тощо.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join