Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На українсько-польському кордоні нібито почали затримувати жінок задля пошуку ухилянтів серед членів їхніх сімей

Російські телеграм-канали поширюють інформацію, що на кордоні України з Польщею працівники Державної прикордонної служби затримують українок з метою пошуку ухилянтів у їхній сімʼях. Як «доказ» цього пропагандисти прикріплюють відповідне відео з пункту пропуску «Грушів – Будомєж», на якому жінки спілкуються з прикордонником. 

Скриншот Центру протидії дезінформації

Проте ця інформація не відповідає дійсності. Центр протидії дезінформації при РНБО, верифікувавши інформацію в ДПСУ, повідомив, що насправді на ПП «Грушів – Будомєж» кілька днів тому виникли технічні несправності, які призвели до проблем із перетинанням кордону. Однак завдяки злагодженій роботі відповідних фахівців того ж дня оформлення громадян поновилося. Тобто пропагандисти скористалися технічкою затримкою, що виникла на згаданому пункті пропуску, й подали її як «пошук ухилянтів у сімʼях». 

Поширюючи цей фейк, агітпроп намагається залякати українське суспільство. Раніше ми писали про те, як Росія дискредитує українських жінок за кордоном, вдаючись до терміна «укробєшенка».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join