Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Донбасі жертвами «чорних трансплантологів» стають поранені українські військові та місцеві з проросійськими поглядами

Про таке пишуть анонімні телеграм-канали та російські медіа з посиланням на бойовика так званої «ЛНР», «представника народної міліції ЛНР» Андрія Марочка. Нібито на території, де тривають бойові дії, «кудись зникають» поранені українські військовослужбовці та місцеві жителі з проросійськими поглядами. Марочко розповідає, що нібито має докази роботи «західних трансплантологів», які транспортують органи до України, а потім на Захід. Це — неправда.

Вилучені з тіла органи залишаються життєздатними обмежений проміжок часу, за який неможливо транспортувати їх із зони бойових дій на Донбасі на Захід. Забір органів потребує наявності команди спеціально навченого персоналу, щонайменше 6-8 хірургів. Трансплантація завжди є цільовою, на основі ряду критеріїв сумісності. Для цього завжди проводять попереднє медичне обстеження як донора, так і реципієнта, а це неможливо в умовах бойових дій.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join