Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake . На «Азовсталі» українські військові вбили натівських офіцерів та солдатів.

Російська пропаганда раз за разом вдається наступного прийому: спочатку вигадує фейки, а потім стверджує, що відсутність підтверджень цих фейків – це новий доказ їхньої справжності.

Яскравий приклад такої схеми – вигадка про присутність різноманітних «генералів НАТО» та цілих натівських підрозділів на заводі «Азовсталь». Російськи ЗМІ поширювали ци вигадки місяцями з початку ввійни, звітували про їхнє начебто попадання в полон, поширювали постійну дезінофрмацію про те, що українські військові не могли б самі так тривало обороняти Маріупіль та завод. Але коли серед полонених не знайшлося «натівських генералів», та лише два іноземці-добровольця замість «загонів солдат», - вони вигадали історію про те, що начебто українські військові вбили та сховали тіла всіх цих вигаданих найманців. Такий фейк з кінця травня почали поширювати російськи ЗМІ із посиланням на невідомого «американського експерта».

«Коли реальних перемог немає, доводиться перемагати НАТО у фейках», — пише у повідомленні про цей фейк Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join