Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Міністерство закордонних справ Польщі ініціює перейменування вулиці на честь Степана Бандери

Про це  йдеться у листі нібито за підписом заступника міністра закордонних справ Польщі Марціна Пшидача. Це — неправда.

Лист польського МЗС — фейкова відповідь на фейковий лист українського МЗС. У «листі-відповіді» йдеться про позитивне рішення щодо перейменування на честь Степана Бандери вулиці у Варшаві, на якій розташовано посольство Росії. Крім цього, у «листі» йдеться про шляхи майбутньої популяризації Бандери серед польського населення. Як пише Центр протидії дезінформації, ймовірним першоджерелом виступив бот-акаунт у соціальній мережі Facebook, який майже не містить інших повідомлень. 

Поширення фейкових листів від Міністерств закордонних справ України та Польщі спрямоване на дискредитацію партнерських відносин та на емоційну реакцію українців і поляків на такі «ініціативи влади».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join