Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Мессі закликав Зеленського «забрати» українських біженців з Європи додому

У соціальних мережах поширюють фото відомого футболіста Ліонеля Мессі. На світлині він нібито тримає аркуш паперу з текстом «Зеленський іди …». У коментарях пишуть, буцімто, на відкритті Чемпіонату світу з футболу Мессі висловив свою думку про українських біженців: «Я втомився дивитися на цю безглузду війну! Зеленський, бери своїх і виганяй їх з Європи, ми знаємо правду!». Це — неправда.

Як пишуть фактчекери проєкту MythDetector, фото Ліонеля Мессі змінено програмним забезпеченням. На оригінальному фото, зробленому у 2014 році, Мессі тримав аркуш паперу з написом «Fuerza Luca», підбадьорюючи 9-річного фаната, який хворів на рак. Також у відкритих джерелах немає закликів Мессі до Володимира Зеленського.

Російська пропаганда систематично викоритовує фейкові фото та спотворені цитати публічних осіб для просування дезінформаційних меседжів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join