Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Київ має погодитися на умови Росії і сісти за стіл переговорів.

Про це 3 липня в програмі «Москва. Кремль. Путін» на телеканалі «Росія 1» заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Він зазначив, що зараз затребуваність в ініціативах щодо умиротворення ситуації навколо України знизилася, але рано чи пізно здоровий глузд візьме гору і знову настане черга переговорів. За його словами, українці мають погодитися на умови Росії, сісти за стіл переговорів і зафіксувати документ, який раніше багато в чому був уже погоджений. Пєсков вважає, що наразі мирному урегулюванню заважає Захід.

Раніше Пєсков заявляв, що війну можна зупинити до кінця доби. Мовляв, для завершення війни достатньо, щоби президент України Володимир Зеленський віддав наказ військовим скласти зброю і виконати всі ультиматуми Москви.

Тоді йому відповів радник голови Офісу Президента та член делегації України на переговорах із Росією Михайло Подоляк: «Не Україна почала цю війну, щоб припинити її “за наказом”. Закінчити війну можуть у Москві в будь-який момент, просто повернувшись до адекватності: перестати відправляти ракети по містах, відвести війська та відмовитися від “ядерної пропаганди”». Позиція України з того часу не змінилася.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join