Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake «Гауляйтер» Миколаєва Віталій Кім утік з міста

Про таке пишуть російські медіа та анонімні телеграм-канали. Мовляв, «яскравий символ, що заряджав містян оптимізмом», раптово зник. Ба більше — буцімто в місті розвісили листівки з повідомленням про розшук. Приводом для зникнення, на думку пропагандистів, стала напружена ситуація у місті. Також кажуть, що нібито його бачили в Одесі, мовляв, вона ліпше захищена. Це — фейк.

Віталій Кім — чинний голова Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації, призначений Указом президента України відповідно до законодавчих норм. Кім спростував інформацію про свою «втечу», записавши відео зі свого робочого кабінету. 

«Там говорять про те, що я начебто втік в Одесу чи що... Куди тікати? Обстрілів стало менше, ми просуваємося вперед, багато роботи, бо треба будувати нові укріплення вже на території Херсонщини», - сказав Кім.

У такий спосіб російська пропаганда намагається дискредитувати українських політиків та посадовців, знецінити їх роботу під час війни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join