Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Добровольці з Сирії їдуть звільняти Донбас

З початку березня керівники Росії, включаючи міністра оборони Шойгу та президента Путіна, неодноразово заявляли, що мінімум «16 тисяч добровольців» з країн Близького Сходу записалися, щоб брати участь у «визвольному русі» на Донбасі проти України. Путін особливо підкреслив, що вони роблять це не за гроші.

Натомість, арабська служба Бі-Бі-Сі з'ясувала, що у Сирії Росія розгорнула 14 вербувальних центрів для відправлення сирійців на Донбас. 80% з них їдуть в Україну заради того, щоби прогодувати сім'ю: всі, хто погодився розповісти про себе журналістам, сказали, що їдуть на вірну смерть, але не бачать іншого способу прогодувати сім'ї в країні, розореній війною. У багатьох із них немає бойового досвіду, ніхто з них не їде до України «заради ідеї» - тільки за гроші, тобто вони найманці, а не добровольці. В групах, що набирають найманців, пропонують 1500 євро на місяць (інші видання називають 300 доларів на місяць). Ще раніше стало відомо, що сирійські генерали саботують відправку регулярних частин своєї армії в Україну, хоча представники армії РФ наполягають на цьому.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join