Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message До вбивства пропагандистки Дугіної може бути причетна британська розвідка

Таку тезу поширюють російські пропагандистські медіа. Мовляв, за вбивством російської пропагандистки Дар'ї Дугіної може стояти британська розвідка, адже спершу про її смерть повідомило британське медіа Daily Mail.

Насправді ж, як пишуть фактчекери EuDisinfo, немає жодних доказів, які б підтверджували твердження про те, що за вбивством у Москві Дар’ї Дугіної, доньки Олександра Дугіна, стоїть розвідка Великої Британії.

Про вбивство Дар'ї Дугіної справді повідомило британське видання Daily Mail, а також численні міжнародні ЗМІ. Загалом немає жодних доказів зв'язку повідомлень Daily Mail з британськими спецслужбами.

Нагадаємо, раніше Росія також звинуватила Україну у вбивстві, надавши лише сумнівні «докази», які неможливо перевірити. Зокрема, звинувативши у вбивстві військовослужбовицю «Азова». Україна заперечує свою причетність до нападу.

Російська пропаганда вже не вперше звинувачує в різних злочинах уряди та спецслужби інших держав замість того, щоби самотужки провести належне розслідування. Зокрема, пропагандисти вже неодноразово стверджували, що МІ-6 причетна до протестів у Казахстані, які відбулися в січні цього року; переконували в тому, що Велика Британія підштовхує Україну до боротьби з Росією, обіцяючи допомогу з ядерним ударом тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join