Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake CNN заявило, що Зеленський хоче «виправити демографічні проблеми України» за допомогою «масової іміграції»

Сторінки, що поширюють проросійську риторику в соцмережах, опублікували скрин твіту американського медіа CNN. У ньому процитовані нібито слова президента України Володимира Зеленського. Мовляв, він заявив, що Україна хоче використати «масову міграцію», щоб «виправити демографічні проблеми» в країні. Згідно з твітом, Зеленський стверджував, що Україна тоді буде «різноманітною та мультикультурною нацією, що стане зразком для решти Європи». Це — фейк. 

На нього звернули увагу фактчекери Reuters. Вони зʼясували, що CNN не мав такої публікації ані на своєму сайті, ані у твіттер-акаунті. Крім того, вони знайшли оригінал зображення із твітом, що створене на сайті з мемами. Ба більше, фахівці агенції також не змогли знайти відповідних цитат Зеленського. Речник президента України Сергій Нікіфоров не відповів Reuters на їхній запит щодо цих висловлювань.

У такий спосіб пропагандисти хочуть змусити українців до перемовин через повідомлення про «поглиблення проблем» всередині України через війну. Мовляв, в України все погано, а тому треба припинити війну на наших умовах. Крім того, використовуючи такі повідомлення, вони хочуть представити мультикультурність та розмаїття як негативне явище. Це збігається з меседжем про «бездуховну Європу», яка хоче «затягнути Україну» в свої «тенета». Однак питання подібного штибу є внутрішньою справою України. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join