Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Через нібито активізацію з боку ЗСУ білоруські прикордонники приведені у високу боєготовність

Пропагандистські ресурси поширюють інформацію, що у звʼязку з буцімто активними діями ЗСУ білоруські прикордонники, а також Повітряні сили й системи ППО Білорусі та Росії приведені у високу бойову готовність. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на відповідну заяву самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка. 

Насправді ця заява зроблена в рамках інформаційної операції про нібито підготовку Україною нападу на Білорусь на кількох напрямках. Білоруський диктатор Лукашенко разом зі своїми поплічниками продовжує нагнітати істерію довкола вигаданого «накопичення українських військ у прикордонні з Білоруссю».

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пишуть, що насправді Лукашенко, як співучасник російської агресії з 24 лютого 2022 року, систематично погрожує Україні, а також іншим країнам, зокрема Польщі та Литві. Такі погрози мають на меті залякати сусідів Білорусі, а також відтягнути частину Сил оборони України від лінії фронту на українсько-білоруський кордон.

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join