Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Британська морська піхота таємно бере участь у війні в Україні

Цю новину поширюють пропагандистські та ворожі телеграм-канали. У повідомленнях ідеться, що від початку повномасштабного вторгнення морська піхота Великої Британії бере участь у війні. Як доказ пропагандисти посилаються на статтю видання The Times, у якій нібито про це згадується. Однак це — неправда. 

Як повідомляють фахівці VoxCheck, пропагандисти спотворили слова про роботу британської морської піхоти в Україні. Насправді британські військові займалися в Україні захистом та евакуацією посольства Великої Британії, але не брали участі у війні з Росією.

13 грудня видання опублікувало статтю про таємні операції британських сил в Україні. The Times з посиланням на слова британського генерал-лейтенанта  пише про використання морпіхів для евакуації британського посольства у січні 2022 року та для захисту співробітників посольства у квітні 2022 року.

У статті не йдеться про те, що Королівська морська піхота проводила операції проти Росії. Немає жодних доказів участі британських військових у російсько-українській війні.

Пропагандисти поширюють цей фейк, аби переконати суспільство у тому, що Росія воює не лише проти України, а й проти інших країн та багатьох організацій. Наприклад, «Детектор медіа» уже згадував про схожий фейк, у якому йшлося, що ОБСЄ безпосередньо бере участь у війні. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join