Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Більшість країн підтримують Путіна у війні проти України

Про таке пишуть російські та проросійські інформаційні ресурси з посиланням на матеріали американського видання Newsweek. Мовляв, чимало країн засудили дії Заходу та підтримали позицію російського президента щодо «ситуації» в Україні. Це — маніпуляція. 

У статті Newsweek немає жодної згадки про те, що більшість країн зайняли бік Росії у війні проти України. Автор матеріалу пише про те, що різні країни світу виходять зі свого порядку денного та власних інтересів у контексті реагування на війну Тому вони не завжди повністю розділяють підхід США та ЄС. Багато країн, наприклад, виступають за «дипломатичне врегулювання» конфлікту, проте не обов'язково стають на бік Росії у цій війні.

Як пише StopFake, стаття Деніела ДеПетріса опублікована у розділі «Думки», отже думку автора також необов'язково поділяє видання Newsweek. Автор наголошує, що попри те, що події в Україні є жорстокими, кожна країна переслідує передусім свої геополітичні інтереси та не завжди повністю поділяє «підхід Заходу». У статті не йдеться, що «більшість країн почали підтримувати Путіна». Пропагандисти спотворили думку, що окремі країни не хочуть цілком втрачати зв’язки з Росією й представили її як підтримку Путіна.

Російська пропаганда систематично маніпулює спотвореними цитатами медіа чи політиків. У такий спосіб вони видають бажане за дійсне. Раніше пропагандисти писали, що Зеленського підтримують ті ж країни, що підтримували Гітлера.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join