Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Арестович розповідає, як Офіс президента маніпулює українцями в часи війни

Анонімні телеграм-канали знову поширюють фрагменти інтерв’ю 2017 року про «кнопки», на які треба натискати, щоб впливати на людей. Натомість у публікаціях не вказують дату відео, що може ввести в оману частину аудиторії, ніби інтерв’ю свіже.

Крім того, можна помітити і легко перевірити, що на поширюваному фрагменті Арестович відповідає на інше запитання журналістки. Згідно з обрізаним фрагментом, ведуча запитує про засоби політичних маніпуляцій. В оригіналі відео Арестович шукає свій допис у фейсбуку про чутливі місця людей, на які слід натискати, щоб привернути увагу будь-якого колективу та поставити певне питання на порядок денний суспільства. Поки він шукає, ведуча запитує гостя, наскільки порівняно з російською пропагандою, побільшало української. Арестович стисло порівняв, однак цей момент теж не потрапив у змонтоване відео. Упродовж інтерв'ю Арестович дійсно згадує Офіс президента, однак у контексті так званого МіхоМайдану 2017-2018 років — події, актуальної на час розмови.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join