Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Антон Геращенко запропонував продати Крим Росії

Про таке пишуть російські медіа. Мовляв, чиновник запропонував українській владі почати торг за території. Буцімто Крим можна залишити у складі Росії в обмін на щорічну виплату в 500 мільярдів рублів. Це не так.

23 червня Антон Геращенко опублікував допис у своєму телеграмканалі, в якому йдеться про те, що півострів Крим точно буде українським, але «це вже буде справа переговорів та подальшого санкційного тиску». Як написав Геращенко: «Нехай Росія щороку платить за Крим 500 мільярдів доларів недоотриманих доходів. ... І тоді півострів рано чи пізно повернеться до нас через санкційний тиск». Тобто він мав на увазі, що через санкції Росія втрачатиме по 500 мільярдів доларів (не рублів, як пишуть росіяни) щорічно, і це змусить її деокупувати Крим. Про безпосередній продаж Криму росії не йдеться. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join