Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Американські танки Abrams непридатні для використання в Україні взимку

  Пропагандистські медіа та проросійські телеграм-канали поширюють інформацію, що буцімто США не передають ЗСУ важкий танк Abrams, бо він не може пересуватися снігом. Про це свідчать  відеозаписи, на яких видно як танк Abrams без успіху  намагається  піднятися на засніжений пагорб. Це — маніпуляція.

Відео, яке використовують пропагандисти, не дає підстав робити узагальнювальні висновки щодо можливості використання танків в Україні. Як зазначають фактчекери проєкту The Insider, у соцмережах є відеозаписи зимових навчань за участі танків Abrams, зокрема у 2016 році в Норвегії. На відео видно як танки Abrams без жодних проблем  пересуваються глибоким снігом і зледенілою дорогою, а при швидкому спуску зі снігового пагорба один із них  демонструє  прийом екстремального водіння — керований занос. 

Представниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу повідомила, що досі танки Abrams не надіслали Україні тому, що вони вибагливі в обслуговуванні й потребують авіаційного палива. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються переконати аудиторію, що будь-які поставки західної зброї жодним чином не вплинуть на воєнний хід подій. Також пропагандисти намагаються зірвати поставки німецьких танків Leopard.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join