Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Американське видання The Nation опублікувало обкладинку з Володимиром Зеленським, який тримає на повідках леопардів

У грузинському та російському сегменті фейсбуку поширюють нібито обкладинку американського видання The Nation, на якій Володимир Зеленський тримає на повідках трьох наляканих леопардів, поряд з ними лежать міни, а трішки далі під деревом — російські військові в шоломах з літерою «Z». Леопарди буцімто уособлюють передані Україні танки Leopard, які начебто не можуть прорвати російську лінію оборони. Це — фейк.

На кейс звернули увагу фактчекери проєкту Myrh Detector. Вони встановили, що видання The Nation ніколи не публікувало таку обкладинку. Ба більше, фактчекери зв’язалися з виданням, де підтвердили, що така карикатура не виходила в жодному номері журналу.

Російські пропагандисти систематично поширюють фейкові обкладинки іноземних видань. У такий спосіб вони намагаються висміяти Володимира Зеленського та українську владу й показати, що Захід не підтримує Україну. Раніше ми спростовували фейк, що гумористичний журнал LeMan зобразив на обкладинці Зеленського, прив'язаного до стовпа з палаючою військовою технікою.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join