Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Вінницький Будинок офіцерів був базою нацистів

Про таке повідомляють російські медіа та телеграмканали, щоби виправдати ракетний удар по центру Вінниці. Це — неправда.

Будинки офіцерів не є військовими об’єктами в Україні. Це заклади, створені для відпочинку — там проходять концерти, вистави, працюють дитячі гуртки тощо. Їх не використовують як казарми для військових. Перед ракетним ударом у вінницькому Будинку офіцерів готувалися до проведення благодійного концерту співачки Роксолани. Один із членів її команди загинув. Загалом через російський ракетний удар по центру Вінниці загинули щонайменше 23 людини, з них троє дітей, ще понад 100 людей отримали травми. Ракети знищили бізнес-центр, мед-центр, парковку, пошкодили житлові будинки та інші об’єкти цивільної інфраструктури. Як пишуть фактчекери EUvsDisinfo, представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель та комісар по кризовому управлінню Янез Ленарчич засудили російський напад на цивільні об’єкти, назвавши події у Вінниці «останнім звірством з довгої серії жорстоких нападів на мирних мешканців та цивільну інфраструктуру».

Російська пропаганда поширює брехню про влучання у об’єкти військової інфраструктури та знищення «нацистів» щоразу після ракетних ударів по цивільних об’єктах. Спочатку вони повідомляли, що влучили у війькову частину у місті Гайсин поряд з Вінницею. Про знищення нібито «військового об’єкту» повідомляли й після обстрілів торгового центру в Кременчуці.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join