Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна не платить військовим зарплатню

Група анонімних телеграм-каналів заявляє, що українці військові не отримують платню. Вони пояснюють, що платню можна отримати лише на карту ПриватБанку, адже ніби-то міністр оборони Резніков має з цього «відкат». За версією анонімів, до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, інших військових формувань набирають лише «алкоголіків та бомжів», а картки у них нема й відповідно платні теж.

Проте — це неправда. По-перше, ПриватБанк — державна компанія, тому ПриватБанк разом з Ощадбанком оперують різного типу державними виплатами. По-друге, всі, хто вступає до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, інших військових формувань перед початком служби проходить всі необхідні паперові процедури, зокрема реєстрацію спеціальної картки для такого типу державних виплат. По-третє, справді не всі ще отримали свою платню, адже значна частина військових відслужила в ЗСУ та ТрО менш як місяць.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись