Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Ракети HIMARS перевозять у трамваях і автобусах

Про це сказав на одному прокремлівському шоу у телеграм-каналі ветеран військової розвідки, учасник Першої чеченської війни і Герой Росії Рустем Клупов.

За його словами, російська армія знищила чимало боєприпасів для цієї системи, а поставки ракет відбуваються за допомогою українського громадського транспорту, зокрема в автобусах і трамваях.

Нещодавно США оголосили про нову військову допомогу для України – Збройні сили України отримають чотири одиниці реактивних систем залпового вогню HIMARS та інше військове обладнання.

Ці сучасні реактивні системи залпового вогню активно задіюють Збройні сили, і це приносить військові перемоги. HIMARS виявилися настільки ефективними, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав командирам зробити їхнє знищення пріоритетом. Через це російські пропагандисти регулярно запускають фейки про нібито знищення HIMARS. 

Раніше вони повідомляли про фейкове знищення двох, а потім ще однієї, тоді ще шістьох установок HIMARS, а також видавали спалену солому за знищені ракети для цих установок.    

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись