Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Під приводом «молодіжних форумів» Росія промиває мізки українським дітям на ТОТ

Кремль продовжує вкладати багато ресурсів у пропаганду, спрямовану на дітей на тимчасово окупованих територіях України. Так, одним з інструментів просування російської пропаганди є так звані «молодіжні форуми», до участі в яких росіяни та колаборанти намагаються залучити якомога більше молоді, обіцяючи дітям великі кар’єрні перспективи та отримання «компетенцій для самореалізації в Росії». Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Колаж Центру протидії дезінформації 

У ці дні в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області триває підготовка до проведення другого форуму «Юг молодой», куди організатори збираються привезти дітей з усіх тимчасово окупованих територій України. За оцінками окупантів, «форум» у Бердянську мають відвідати 800 учасників, пишуть у Центрі національного спротиву. Туди також мають приїхати російські пропагандисти з-поміж акторів, блогерів й інших діячів Кремля. 

Справжня мета подібних заходів полягає в наступному: 
– ідеологічно обробити дітей із ТОТ, пропагуючи серед них ненависть до України;
– посилити контроль за підлітками і юнацтвом через мережу молодіжних організацій; 
– пропагувати лояльність через обіцянки ілюзорних «перспектив»;
– посилити вплив окупаційних адміністрацій на всі сфери життя на ТОТ.

Росія продовжує реалізовувати політику, спрямовану на зміну національної самоідентифікації української молоді. Наприклад, у лютому 2024 року росіяни звозили українських дітей із ТОТ України на так званий «Всесвітній фестиваль молоді», де, зокрема, просували ідею вступу в російські молодіжні організації «в добровільно-примусовому порядку».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись