Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Херсон здали, він не потрібен Україні

Як повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, ворог продукує хвилю дезінформації спрямовану на мешканців Херсона. “Херсон — єдине велике українське місто, що опинилося під тимчасовою окупацією РФ від початку нового етапу війни. Російська пропаганда активно “працює” зі свідомістю місцевого населення, і через своїх агентів у Херсоні поширює серед містян вигідні росії неправдиві меседжі, які дискредитують дії української влади”, — йдеться у повідомленні Центру. Серед меседжів є такі: “Херсон покинули”, “Херсон Україні не потрібен”, “Україна залишила громадянське населення без засобів для існування”.

Насправді це зовсім не так. “Україна ніколи не залишить у біді херсонців. На тлі ситуації на фронті, українській армії нерозсудливо розпочинати бої в межах міста, жертвуючи мирними жителями. Україна високо цінить зусилля місцевого населення, яке попри тимчасову окупацію росії, виходить на мітинги у підтримку України”, — додають у Центрі.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись