Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Спростування фейку, що Денис Шмигаль заявив, що «Україна підпише мир з Росією» в обмін на членство в ЄС

Прокремлівські медіа почали ширити дезінформаційні тези, наче український прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв укласти мир з Росією в обмін на членство в ЄС. За версією пропагандистів, така заява пролунала в межах форуму «Україна 2024. Незалежність». 

Але фактчекери StopFake пояснили, що Денис Шмигаль впродовж форуму зазначив, що Україна має добрі результати у сфері євроінтеграції й прагне якнайшвидше стати технічно готовою до вступу до Європейського Союзу. За словами українського прем’єра, вже зараз триває скринінг законодавства України на відповідність до європейського.

Прем’єр-міністр говорив, що Україна має амбітні плани відкрити всі сфери переговорів щодо вступу до Євросоюзу у першій половині 2025 року – під час головування Польщі у Раді ЄС. Шмигаль наголосив, що євроінтеграція України має стати обов’язковою умовою справедливого миру.

Тобто про жодні домовленості з Росією не йшлося.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись