Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Одна з цілей Росії у війні – нібито відстоювання памʼяті людей, що загинули в Одесі 2 травня 2014 року

Прокремлівські ресурси поширюють інформацію, що людей, які загинули під час трагедії в одеському Будинку профспілок 2 травня 2014 року не повернути, однак можна «відстояти памʼять про них, повернути їм честь і славу». І це — одна з цілей так званої «СВО». Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на відповідну заяву віцеспікера Ради федерації Росії Косачева.

Насправді такі заяви слугують винятково виправданням російської агресії. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. Російська дезінформаційна операція щодо «спалення російськомовних в Одесі» стала успішним механізмом розпалювання війни. Сама ж трагедія в Одесі була черговим епізодом гібридної агресії Росії проти України. 

Тобто, Москва й досі використовує наратив про «Одеську хатинь» у своїй пропаганді. Однак цинізм Росії полягає в тому, що це відбувається в той час, коли вона терористично обстрілює цивільні об’єкти в Одесі, вбиваючи її мешканців.

• Читайте також: Одеса — «русский город»? Як Росія захоплює символічний простір українських міст - MediaSapiens.

Автор: Віталій Михайлів,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись