Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake ЗСУ нібито атакували ЗАЕС через «провал» операції в Курську

Пропагандистські анонімні телеграм-канали поширюють інформацію, що ЗСУ нібито зазнали невдачі під час наступу в Курській області і в «розпачі» атакували Запорізьку АЕС. Утім це — фейк.

На нього звернули увагу фахівці Центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки. Насправді, пожежа на Запорізькій АЕС сталася 11 серпня, і російські пропагандисти одразу звинуватили українську армію в нападі на станцію. Наразі фейкові новини заповнюють інформаційний простір повідомленнями про нібито «українські дрони» і те, що «Росії невигідно» підпалювати АЕС.

Однак у заяві МАГАТЕ від 12 серпня зазначається, що експерти агентства перевірили місце пожежі і не знайшли жодних «залишків дронів», що спростовує твердження кремлівської пропаганди про обстріл станції.

Єдине джерело загрози для АЕС — це Росія, яка захопила станцію, перетворила її на військову базу і використовує для провокацій та ядерного шантажу. Росія вже неодноразово організовувала провокації на Запорізькій АЕС і звинувачувала Україну в атаках на енергетичні об'єкти.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join