Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський заявив, що «якщо Україна програє війну, то через євреїв»

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в соціальних мережах, стверджують, нібито Президент України Володимир Зеленський заявив, що «якщо Україна програє війну, то через євреїв». Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики Центру протидії дезінформації РНБО України та грузинського проєкту MythDetector. Вони зʼясували, що поширювана цитата є фейком, бо її неможливо знайти ні на офіційних сторінках Президента, ні в українських чи західних ЗМІ. Навпаки, Зеленський засудив дії ХАМАСу і проводив паралелі між нинішніми подіями в Ізраїлі та російсько-українською війною. Він засудив тероризм та наголошував на праві Ізраїлю на самооборону.

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти хочуть переконати українців у тому, що після початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом західні країни перенаправлять допомогу, призначену Україні, Ізраїлю. Мовляв, в України не залишиться підтримки міжнародної спільноти. «Детектор медіа» пояснював, як іще пропагандисти маніпулюють темою подій в Ізраїлі. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join