Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський використовував хромакей, щоб імітувати свою присутність в Україні.

У соцмережах на іноземну авдиторію поширюють фото Володимира Зеленського на тлі хромакею, зазначаючи, що таким чином він імітує свою присутність в Україні та поїздки на фронт. У таких дописах Зеленського звинувачують у «втечі».

Фактчекери Check Your Fact повідомили, що насправді технологію використали, щоб Зеленський з’являвся у вигляді голограми на кількох великих європейських технологічних конференціях. Нагадаємо, в українському сегменті соцмереж подібні фейки Росія вкидувала від початку великої війни, закидаючи Зеленському «зраду власного народу». Разом з цим, російська пропаганда намагалися поширити серед українців меседж, що «Зеленському не можна довіряти», що варто «тікати з України або здаватися російським військовим» тощо. Тож припускаємо, що мета цього фейку, поширеного на іноземну авдиторію, така сама — підірвати довіру до українського президента. До речі, цитата Зеленського «I need ammunition, not a ride» («Мені потрібна зброя, а не евакуація») уже стала загальновідомою серед іноземців.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join