Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський сів на коліна Санта-Клаусу та попросив ще 50 мільярдів доларів

Фактчекери видання Myth Detector зафіксували поширення в російських телеграм-каналах фотоколажу, де начебто Володимир Зеленський сидить на колінах у Санта-Клауса і «просить у нього ще 50 мільярдів доларів». Це — фейк.

Його створило американське видання сатиричних вигаданих новин Babylon Bee. Сьогодні на головній сторінці цього видання — новина про те, що Макс залишиться на посаді гендиректора Твіттера, якщо порахують голоси, що надійшли поштою. А також, що Каїн вбив Авеля в полі,  а не вдома, аби цього не побачив ельф на камінній поличці. Очевидно, що новина про Зеленського стосувалася підписання президентом США Джозефом Байденом бюджету на наступний рік, в якому на допомогу Україні та союзникам виділено 45 мільярдів доларів. Цього року фінансова допомога Україні становить 28 мільярдів доларів — і це без урахування вартості зброї, що була передана партнерами української армії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join