Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зеленський купив резиденцію у Флориді за гроші, виділені США для допомоги Україні

У фейсбуці поширюють англомовний фейк, що президент Володимир Зеленський нібито купив резиденцію у Флориді за 35 мільйонів доларів, які США виділили на допомогу Україні у війні з Росією. Check Your Fact спростував цю інформацію, зазначивши, що доказів купівлі Зеленським майна немає, а будинок досі виставлений на продаж. «Зворотний пошук зображень показує, що будинок, представлений у публікації, виставлений на продаж на Sotheby's International Realty за 11,5 мільйонів доларів. Немає жодних ознак того, що він проданий», — розповіли фактчекери та нагадали, що Зеленський відхилив пропозицію США про евакуацію зі столиці Києва після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Цей фейк спрямований на американських користувачів, оскільки окрім брехні про купівлю майна, він містить маніпуляцію: мовляв віллу український президент оплатив буцімто з «ваших податків». Це не перший випадок, коли російська пропаганда намагається дискредитувати Зеленського в очах іноземної спільноти. Це спроби підірвати довіру до української влади серед звичайних громадян інших держав, у тому числі США, щоб у подальшому вплинути на підтримку України з боку міжнародних партнерів. Раніше Зеленський здобув популярність серед користувачів англомовного твітеру, тіктоку та Reddit. Детальніше, як світ відкрив для себе Зеленського читайте в матеріалі MediaSapiens.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join