Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Зброя з України потрапляє до злочинців у Фінляндії

Про це написало фінське видання Yle з посиланням на інтерв’ю зі старшим комісаром Національного бюро розслідування (Keskusrikospoliisi) Крістером Альгреном.

Журналіст стверджує, що цей посадовець говорить про наявність у кримінальної поліції Фінляндії даних щодо ймовірності потрапляння зброї, призначеної для українських військових, до злочинних угруповань у цій країні. У матеріалі зазначено, що ця стрілецька зброя вже у Фінляндії, нібито її заходили й у решті скандинавських країн.

У МВС вважають, що є всі підстави вважати, що викладена в статті інформація «дещо додумана журналістом і не відповідає словам представника поліції, в якого брали інтерв’ю». Також відсутність інформації про існування подібного каналу нелегального переміщення зброї з України підтвердили й представники правоохоронних органів інших країн.

Фінський комісар у цьому інтерв’ю каже, що розслідування триває, і не називає жодного доказу,  лише припущення. Проте видання на основі його слів поширює російський наратив про те, що зброя, яку міжнародні партнери надають українським військовим, потрапляє до злочинців в Європі.

Такі тези пропагандисти регулярно вкидають в інформаційний простір задля провокування недовіри до української армії на міжнародному рівні та зменшення, а то й припинення підтримки західних партнерів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join