Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Залишившись без російського газу, Польща почала критикувати союзників

Такі повідомлення поширюють російські медіа з посиланням на матеріали Washington Post. Нібито прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Осло розкритикував колег за спробу «нажитись» після зниження поставок газу з Росії. Це не так.

Насправді стаття Washington Post «Норвегію зображають і героєм, і злодієм енергетичної кризи в Європі» присвячена змінам структури газового ринку в Європі і реакції споживачів на це. 

«Цитуючи» нібито теперешні слова польського прем’єра, пропагандисти вдались до маніпуляцій. Польща відмовилась від російського газу в травні, в серпні заповнила сховища на 100%, а газопровід Baltic Pipe для транспортування норвезького газу запрацював аж у вересні. Обсяги норвезького газу, які постачатимуться через газопровід аналогічні попереднім російським поставкам.

Російська пропаганда систематично використовує вирвані з контексту цитати для видавання бажаного за дійсне.  Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join