Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Залужного замінили двійником, на це вказує різний колір очей

Пропагандисти в російських медіа поширюють інформацію, нібито головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вже немає серед живих і що його замінили двійником. Мовляв, на останніх відео в Залужного інший колір очей. Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики проєкту VoxCheck. Вони переглянули відповідні відео та побачили, що колір очей у Залужного такий, як і раніше. Пропагандисти просто обрали вигідний для них кадр, де світло падає так, що очі здаються карими, а не блакитними. Крім того, на всіх медіаматеріалах, оприлюднених пізніше, колір очей сірий.

Вигадуючи подібні історії, пропагандисти хочуть деморалізувати українське населення та викликати паніку в нього. Мовляв, головнокомандувача вбили, а отже, тепер українська армія приречена на провал. Однак вони також неодноразово намагалися дискредитувати особисто Залужного та викликати до нього недовіру. Наприклад, вигадуючи фейки про те, що він та його родина відмивають кошти за кордоном.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join