Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Захід затягує Україну в «ЛГБТКІ-пастку»

Таку тезу поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях розповідається, нібито в українській армії не служать представники ЛГБТКІплюс-спільноти, адже українське керівництво просто вдає, що підтримує так звані «західні цінності» щодо ЛГБТКІ. Мовляв, це все спроби Заходу затягнути Україну в «ЛГБТКІ-пастку». Автори кажуть, що Україна з неї не вибереться. 

Така теза безпідставна. В українській армії служать особи з гомосексуальною орієнтацією. У 2018 році в Україні створили об’єднання «Українські ЛГБТ-військові за рівні права». Засновником цієї організації є тодішній доброволець батальйону «Донбас», а нині боєць 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Віктор Пилипенко, який першим зробив камінаут як ветеран-учасник бойових дій. В організації кажуть, що вона налічує 300 ЛГБТКІплюс-військових, серед яких – 20 пар, і це лише ті, хто має активну соціальну позицію. 

Водночас в Україні всіляко підтримують ЛГБТКІплюс-спільноту, зокрема зареєструвавши законопроєкт про реєстровані партнерства. Згідно з ним люди будь-якої статі можуть зареєструвати стосунки, тобто партнери набувають статусу близьких родичів.

War
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join