Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Захід та ВООЗ готують Молдову до війни з Росією

Таке повідомлення ширять пропагандисти у своїх телеграм-каналах та в кремлівських медіа. У ньому йдеться, що Молдова готується до війни, а в цьому їй допомагають Захід і ВООЗ. Мовляв, західне керівництво в колаборації зі Всесвітньою організацією охорони здоров‘я влаштовує навчання з домедичної допомоги. Саме тому, на думку пропагандистів, Молдова готується до наступу. Проте це — неправда.

Фахівці проєкту StopFake розтлумачили, що країни Заходу не проводять жодної підготовки Молдови до війни з Росією —  це вкид та конспірологічна теорія прокремлівських ЗМІ. Тренінг ВООЗ для медиків із Молдови був спрямований на навчання лікарів надавати допомогу пораненим, які прибули з України.

Окремо представництво Всесвітньої організації здоров'я в Молдові наголосило, що потреба в проведенні таких тренінгів тісно пов'язана з російською агресією проти України. У ВООЗ зазначили, що набуті навички допоможуть медикам Молдови надавати необхідну допомогу біженцям з України, які постраждали від російської агресії. Жодних згадок про «підготовку медиків Молдови до бойових дій проти Росії» на тренінгу не було. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join