Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Єнс Столтенберг нібито підтвердив причетність НАТО до атак на російський флот

Російські медіа дописують, що Єнс Столтенберг нібито визнав причетність НАТО до атак на російський Чорноморський флот. Однак це — неправда. 

Аналітики StopFake узялися за цей кейс і встановили, що фейк ґрунтується на виступі Генерального секретаря НАТО 14 березня 2024 року. Тоді Єнс Столтенберг представив свій звіт за 2023 рік, у якому висвітлюються всі аспекти роботи Північноатлантичного альянсу за минулий рік. 

Розмірковуючи про підтримку України з боку НАТО, Столтенберг зазначив, що у 2023 році низка країн-членів уперше надіслали Україні системи великої дальності — британські ракети Storm Shadow і французькі SCALP. Також союзники погодилися поставити на озброєння України літаки F-16. Столтенберг окремо наголосив: «Україна потребує ще більшої підтримки, і вона необхідна їй зараз. В українців не вичерпується мужність. У них вичерпуються боєприпаси».

Столтенберг підкреслив, що все це свідчить про високий рівень професіоналізму Сил оборони України. І зазначив, що успіхи України в Чорному морі стали можливими, зокрема, завдяки підтримці країн-членів НАТО, які надали ЗСУ сучасне озброєння як важливі інструменти для протидії російській агресії в Чорному морі.

Ці слова росіяни використали як аргумент, що нібито НАТО «підтвердив причетність» до українських атак. Хоча ішлося винятково про постачання зброї. 

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join