Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Виселення українців із Запорізької області назвали «вимушеним заходом»

Проросійські ресурси поширюють інформацію, що рішення пересилити жителів тимчасово окупованої частини Запорізької області, які підтримували Україну, ухвалили через нібито побоювання самосуду над ними. Відповідну заяву зробив «губернатор» тимчасово окупованої частини Запорізької області Балицький.

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це пишуть у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Виселення українців із їхніх домівок — це не «вимушений захід», а примусова депортація. Це частина російської кампанії, спрямованої на знищення української ідентичності. Мер Мелітополя Федоров розповідав, що росіяни готують масове заселення окупованих територій Запорізької області мешканцями з Росії, Білорусі та Казахстану. Тобто, окупанти бажають виселити «неугодних» українців і заселити у відібране силою житло лікарів, освітян, інженерів, бійців тощо з далеких регіонів Росії.

Усі заяви пропагандистів щодо «турботи про українців» не мають нічого спільного з реальністю — насправді загарбники жорстоко знущаються з мешканців ТОТ і позбавляють їх будь-яких прав і свобод, змушуючи отримувати російські паспорти та голосувати за Путіна. Раніше ми писали, що росіяни надсилали SMS-повідомлення мешканцям Запоріжжя про нібито евакуацію з міста, але насправді це була фейкова історія.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join