Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Винищувачі F-16, які будуть передані Україні, спочатку нібито планують розмістити в Молдові

Прокремлівські телеграм-канали пишуть​, що західні винищувачі F-16 розмістять в одному з аеропортів Молдови перед передачею їх Україні. Стверджуючи це, пропагандисти посилаються на міністра оборони Молдови Анатолія Носатого, який нібито зробив відповідну заяву. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Сам Анатолій Носатий уже спростував такі «новини» в коментарі виданню Newsmaker: «Вони спрямовані лише на дезінформацію громадян і дискредитацію оборонного відомства. Хочу зазначити, що всі ці повідомлення — дезінформація. Я засуджую і спростовую ці фейки». 

Міністр оборони Молдови також говорив про те, що окрім телеграм-каналів, брехню поширювали політики, які «хочуть дестабілізувати ситуацію в країні». Раніше ми спростовували інформацію про те, що російські військові вже нібито знищили кілька винищувачів F-16 в Україні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join