Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Військовослужбовиці у Тіндері шукають чоловіків, які хочуть «спалювати російських дітей»

Таку інформацію поширили у своїх телеграм-каналах російські пропагандисти. Як доказ вони наводять скриншот профілів трьох жінок у військовій формі у додатку для пошуку знайомств Тіндер. Нібито в інформації про себе військовослужбовиці зазначили: «Познайомлюся із хлопцем, який любить різати русню», «Ти підходиш мені, якщо хочеш бачити, як горять російські діти», «Рагулів зі східних областей не турбувати».

Одне з фото, використаних у подібних публікаціях, нібито належить 25-річній Ксенії. Але це не відповідає дійсності. StopFake впізнав його власницю: нею виявилася Шура Рязанцева (позивний «Ялта»), яка наразі служить у лавах Збройних сил України.

Шура Рязанцева розповіла StopFake, що не має профілю у Тіндері, а фото, яке вона опублікувала ще 12 квітня, було взяте з її сторінки Інстаграм. На ньому вона вдягнена в берет військово-морських сил України.

Російська пропаганда від початку повномасштабної війни проти України поширює фейкові фото та відео, щоб просувати думку про те, що українські військові та й загалом всі українці — нацисти. У такий спосіб вони хочуть виправдати війну, яку Росія розв’язала в Україні. Під час окупації росіяни вбивають цивільне населення, зокрема дітей, виправдовуючи свої злочини, мовляв, так вони чинять «денацифікацію», знищують нацистів, які загрожують росіянам і Росії.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join