Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation В Україні паніка, бо лишилося критично мало запасів палива

Кремлівські пропагандистські медіа поширюють інформацію про те, що в Україні залишився нібито «критично малий запас палива», існує «гострий дефіцит» і через це в країні «почалася паніка». Вони посилаються на заяву заступника міністра енергетики України Миколи Колесника, який сказав, що «наразі країна забезпечена паливом не більш як на 30 днів». Це — маніпуляція.

Як зазначають фахівці проєкту StopFake, приводом для численних маніпуляцій стала фраза Миколи Колесника, яку він сказав під час круглого столу 15 травня, коли обговорювали законопроєкт №9024 («Проєкт Закону про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів»): «Сьогодні у разі припинення надходжень нафти та нафтопродуктів потребу в них країна зможе задовольняти протягом не більше 10-30 днів за рахунок власного видобутку та запасів». Микола Колесник не заявляв, що в Україні «назріває гострий дефіцит палива».

Створення мінімального запасу нафти і нафтопродуктів є зобов’язанням України відповідно до Директиви Ради 2009/119/ЄС.

Також голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, народний депутат Андрій Герус заявив, що Україна створюватиме запаси палива. А директор Консалтингової групи А-95, що надає послуги суб'єктам енергетичного ринку України, Сергій Куюн заявив, що зараз в Україні немає і не прогнозується дефіциту пального.

У такий спосіб пропагандисти намагаються посіяти паніку серед населення.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join