Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні нібито спорудили протитанковий рів на західних кордонах, аби українці не «втікали» у Європу

У мережі поширюють світлину протитанкового рову, який, за висновками авторів публікацій, нібито викопали на західних кордонах України. «Це зробили за наказом диктатора Зеленського, щоб українці не тікали до вільних демократичних країн», — коментують так допис. Проте це — брехня. 

Аналітики проєкту StopFake узялися за кейс і встановили, що на фото насправді зображений протитанковий рів, який розташований на території Донеччини та Луганщини. На світлині також є військовий журналіст Влад Волошин, який, власне, й опублікував її у своєму фейсбуці 3 березня 2024 року. В його дописі йдеться, що фото зробили в березні 2024 року на одному з «гарячих напрямків на Донбасі». 

Причому він написав, що рів таки спорудили ще багато років тому — і на власні очі він бачив його ще з 2016-го. Тобто споруда ніяк не стосується західних кордонів України, бо це пропагандистська вигадка. 

Читайте ще: Україна «викопала» рів на кордоні з Молдовою, щоб зупинити втечу чоловіків від мобілізації

Скриншот — StopFake
EU
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join